Lymfedrainage/oedeemtherapie

Het lymfesysteem is ons immuunsysteem. Een drainage behandeling van het lymfestelsel verhoogt de weerstand (immuniteit), werkt stress verlagend en optimaliseert de werking van ons hormonale stelsel. Klachten als overspannen zijn, burn-out, slapeloosheid, concentratiestoornissen en hoofdpijn nemen af door deze behandeling.

Patiënten die na een operatie/narcose last houden van vochtophoping en vermoeidheid , hebben zeer veel baat bij deze behandeling.
De behandelmethode is tevens toepasbaar bij mensen met zichtbaar oedeem, bijvoorbeeld bij zwellingen na een lymfklierresectie.
Omdat er ook diepe technieken in de buik gebruikt worden, kunnen de klachten en symptomen van bijvoorbeeld ziekte van Crohn, leaky gut, organen (darmen, lever, nieren), alsmede constipatie en diarree behandeld worden.
De uitgebreide behandeling van het hoofd verlaagt de druk binnen de schedel na een hersenbloeding/hersenstolsel, migraine, gezichtsverlamming, keel-, neus- en ooraandoeningen (tinnitus).

Aangezien de doorbloeding en lymfeafvoer van de huid sterk worden beïnvloed door deze specifieke massagetechniek, vallen huidaandoeningen als eczeem, acne en littekens ook onder de behandelbare aandoeningen.
Tevens kan lymfedrainage van het gezicht enorm helpen na operaties aan ogen, neus, mond of kaak.

De massage is zacht van aanraking, ritmisch en wordt in een specifieke volgorde gegeven.
De behandeling vindt plaats in een goed verwarmde ruimte, waar rust en stilte heersen. Ons immuunsysteem functioneert optimaal als we parasympatisch geprikkeld zijn, dat wil zeggen in rust en ontspanning.