Wie ben ik?

Ik ben Tonja Verheul-Bruyninckx, geboren in 1963 in Rotterdam. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen.
Mijn studie fysiotherapie heb ik gevolgd in Zuid-Afrika, aan de universiteit van Kaapstad. In mijn jeugd heb ik in verschillende landen gewoond alvorens in Zuid-Afrika te gaan studeren. Mijn voorliefde voor reizen en het ontdekken van andere culturen is dan ook al in mijn vroege jeugd ontstaan. Na mijn studie woonde ik jarenlang in Amsterdam en was ik mede-eigenaar van een groepspraktijk in Buitenveldert.
Na mijn verhuizing naar Bussum, ben ik een eigen praktijk aan huis begonnen. Als eenmanszaak, heb ik een heel eigen manier van werken kunnen ontwikkelen. Een behandelsessie kan zolang duren als nodig is, zodat de cliënt alle tijd en ruimte krijgt om zijn verhaal te doen, en alle klachten gehoord worden. Zo kunnen we een op maat gemaakt behandelplan maken en kan het zijn dat er verschillende specialisaties in één behandelsessie gebruikt worden.
Misschien is er eerst spierontspanning nodig op een specifieke plek in het lichaam. Vervolgens kan craniosacraal therapie een mooie aanvulling zijn om de sessie af te sluiten om een diepe ontspanning van het hele systeem te krijgen. Het kan ook nodig zijn dit om te draaien: eerst meer algehele ontspanning ervaren, vooraleer we inzoomen op een specifieke klacht.
Soms is een gebied zeer slecht doorbloed door bijvoorbeeld ernstige verlittekening (na een infectie, een operatie of bestraling). In dat geval werk ik eerst met fascie technieken om het aangedane weefsel soepel te maken. De bloedtoevoer zal toenemen en het lymfesysteem kan zijn taak weer oppakken om afvalstoffen af te voeren.
De afgelopen tien jaar heb ik me gespecialiseerd in een aantal behandelwijzen die elkaar goed aanvullen:

– 1-jarige Manuele Lymfdrainage methode Vodder , Amsterdam
– 3-jarige opleiding tot Craniosacraal therapeut ,opleidingsinstituut Upledger, Doorn
– Module kindercranio , opleidingsinstituut Upledger, Doorn
– Modules Ken je Brein 1, 2 en 3 ,Peirsman Instituut voor Craniosacraal therapie , Bussum
– Module 1 en 2 Diepe Fascie technieken , o.l.v. Willie Fourie, de Berekuyl, Harderwijk
– Official TRE provider(Tension Release Exercises): opleiding gevolgd bij TRE trainer Daan Timmers, Amsterdam
– De post-HBO opleiding Mindfulness en fysiotherapie afgerond bij PsychFysio te Nieuwegein
– De post-HBO opleiding Fysio Dansante afgerond bij PsychFysio te Nieuwegein
– TRE 2-jarige mentor opleiding succesvol afgerond en als mentor verbonden aan de TRE opleiding in Amsterdam bij Daan Timmers (Yogalab)